Publicerad på

Recension Theres Strand

#bokrecensioner
Högmod går före fall av Theres Strand, 2023
Förlag: OwnYourBook.

Jag möter Kajsa, Linnea och Eva-Britt som tillsammans försöker röja Henrik ur vägen på jobbet. I sin jakt på framgår går Henrik hårt fram och utnyttjar kvinnorna burdust.
”Nej du stumpan. Nu är det slut på myset.” Henrik tittade på klockan samtidigt som han la en hand på hennes ena skinka och klämde till. ”Du är jätteduktig men nu får du skynda dig i väg.”
Kvinnornas hämndbegär ökar i styrka. Den snabba handlingen drivs av kvinnornas olika strategier för att komma framåt. Det blir aldrig långtråkigt eller segt.
Ingen anar att det kommer att ta sådana följder. Ett gemensamt mål som de till slut når och under tiden klättrar Henrik ovetande högre och högre i företaget.
En välskriven och verklighetstrogen berättelse. Karaktärerna går rakt in i hjärtat och jag känner med dem. En varningens finger får de som har karriären för handen. Känslor och irritationer lurar i kapitel efter kapitel samtidigt som nya infallsvinklar dyker upp. Hundcoacher, influenser och bloggare är nya intressen som kvinnorna får. En trevlig sysselsättning som får boken att höja nivån.
Jag har fått stor behållning av att läsa Theres bok och ser fram mot de övriga böckerna i serien. För att vara hennes debut är jag mycket imponerad av hennes miljöbeskrivningar och gestaltning.
En bok som jag varmt rekommenderar. Tack @theres73s för många trevliga timmar med Högmod går före fall. Titeln sitter som en smäck!
Tack till förlaget @OwnYourBook för recensionsexemplar.