Publicerad på

Recension Eleonore Holmgren

Hitta hem av författaren Eleonore Holmgren (2024) på Bazar förlag

Hitta hem är den tredje delen av Lindöserien där läsaren får följa de bofasta på Lindö. Första boken Sista sommaren handlar om Britta och hennes bästa vän Iris. Deras liv på Lindö i en underbar skärgårdsmiljö upplevs som feelgood på hög nivå.

Andra boken Brittas arv med samma starka karaktärer som i första boken.

Handling:

Nyskild från Peter har dottern Susanne förlorat mamma Britta. Hon försöker att finna sin nya plats i livet, lämnar storstadslivet och flyttar ut till Lindö. De gamla vännerna på ön, Elsa och Karlsson lever sina liv och har inte tid med henne. Under några månader händer det mycket, nya romantiska och vänskapliga band knyts på olika håll. Vi får följa hela gänget i glädje och sorg.

”När Susanne fick Henrys larm om att Elsa var försvunnen kände hon på sig att något mycket allvarligt måste ha hänt.”

Karaktärerna blir som vänner och känns äkta med djupa känslor. Saknaden efter dem är stor när boken är läst. Miljöbeskrivningarna och gestaltningarna är målande nästan som på film fastän bättre. Framåtdriv genom hela boken! Det blir aldrig långsamt att läsa.

Författaren gör ett genialt grepp med att införa kapitel som ger oss återblickar och glimtar från vad som hände i Sista sommaren och Brittas arv. Vilken strålande idé!

Jag rekommenderar boken allra varmast och ger den många stjärnor.

Tack @eleonoreholmgren för att jag fick läsa och till @bazarforlag för recensionsexemplar.