Publicerad på

Recension Anna Wilhelmsson

#bokrecension

Bokens titel: Vägen som väljer

 Författare: Anna Wilhelmsson

Förlag: OwnYourBook, 2023

Presentation av bokens handling

Är det du som väljer din väg eller är det vägen som väljer dig? Första delen av systrarna Rådsväns äventyr och liv. De bor i ett rike i de norra farvattnen. Lira som är äldst av systrarna söker sig till armén, Midan investerar i en familj, Rivell flyttar till ett kloster och den yngsta systern Lani drömmer om att bli magiker. Systrarna är sammansvetsade och har en fin gemenskap trots olika personligheter och inriktningar i livet. Ett krig utspelar sig och där systrarna får använda sig av sina förmågor. Lira försökte tala till folket som var oroliga och rädda. Hon hör sin fars röst inom sig:

 ”Ibland måste man försöka leda andra ur mörkret, även om ljuset man beskriver bara känns som ett irrbloss.”

Wow vilken debut! Jag hade lite svårt att komma i gång men sedan fick jag upp farten. En mycket spännande bok i genren Fantasy. En ny värld för mig och en bladvändare. Tycker om de ockulta inslagen som fascinerar mig. Karaktärerna är många med snarlika namn. Dramatiken finns där hela tiden. Väl beskriven miljö hur armén är uppbyggd och när kriget bryter ut är spänningen total. Välskriven och ett ordrikt språk. En bok som beskriver hur människor håller samman i orostider.  Kärlek blandas med krig men det goda vinner.  Titeln är suverän och den släpper jag inte i första taget. Den ger eftertanke.  Jag ser redan fram emot den andra delen i trilogin.

Jag rekommenderar boken allra varmast.

Tack Anna för spännande läsning!

Tack @ownyourbook för att jag fick läsa och recensera boken!