Publicerad på

Recension Gabriel Odenhammar

#bokrecension

Bokens titel: Det här ska han få faan för.

Författare: Gabriel Odenhammar

 Förlag: OwnYourBook , 2023

Alla människor bär på en berättelse sägs det och Gabriels självbiografi bär på många berättelser.

Gabriel och hans familj lever ett vanligt lugnt familjeliv fram tills Gabriel blir barnstjärna. Han har ett stort stöd av sin familj och även av skådespelarna. En scen där han skulle gråta, låtsas i alla fall, löste ha galant.

”Ja, ska jag berätta en hemlis? [    ] Jag kan få fram mina tårar genom att tänka på morfar och farfar som precis dött. Jag fick inga tårar på begravningarna men jag kan tänka på dem och då kommer det tårar. Smart va?”

Sorgen efter föräldrarna men även av saknaden av skådespeleriet går som en röd tråd genom en stor del av boken. Innerst inne en ensamhet som ger sig uttryck i bland annat idrott, musik och alkohol. Vid ett tillfälle blir han hjälpt av en textrad som säger en hel del från Ola Magnells låt.

”Pappa, du kunde aldrig rasta längs den väg du gått eller unna dig att njuta av vad du och andra sått.”

Ett besök hos en god vän på landet gav honom en känsla att mamman och pappan var nära honom, som ren energi, Gåshuden på armarna kändes och varade en lång stund.

Utbildningen till flygledare gjorde gott och påverkade honom positivt. Uppbackad av sin Malin trivdes han som flygledare. En utmaning och personlig utveckling. En fin reflektion i slutet av boken väver samman alla trådarna.

”Jag tittar djupt in i Malins ögon och stryker henne på kinden vilket ger sköna rysningar, kanske hos oss båda.”

En underbar bok med många djupdykningar på vägen men även en del raksträckor där det inte händer så mycket men så är livet. En tänkvärd och ärlig bok.

Jag rekommenderar boken allra varmast och önskar att många läser den.

Tack Gabriel för att jag fick läsa!