Publicerad på

Recension Susanne Kleman

Mörker över Uppsala, en spänningsroman skriven av Susanne Kleman

#bokrecension

Utgiven av Hoi Förlag, 2024.

Handling:

Två mord inträffar i Uppsalas universitetsmiljö. Studenter som försvinner av någon mystisk anledning. En hittas i Fyrisån och en annan hemma i hens lägenhet.

”Studenten gick längs sluttande stadsgator ner mot Fyrisån, med någon slags revanschkänsla och upplevelse av avslut, som inte riktigt gick att förklara. Det hade gått några timmar sedan Ture Hulthén hörde av sig och då hade studenten fallit till föga igen. Det gick inte att säga nej.”

Civilutredaren Amanda Dupont får en hektisk tid för att reda ut det här. Både lärare och studenter misstänks, alla med någon relation till offren.

Omdöme:

Vilken bra bok! För människor oavsett ålder.

En spännande intrig i en fascinerande miljö. Berättelsen har ett driv och en dramatik som håller i sig till slutet. En välskriven bladvändare. Man kommer lätt in i handlingen och de korta kapitlen gör att aktiviteten ökar. Men vem var egentligen mördaren?

Författaren gör en god beskrivning av studentlivet, väl underbyggd och som läsare befann jag mig i Uppsala. Gick på gatorna och visste precis var handlingen utspelade sig. Omslagsbilden med de två kyrktornen ger en stämning. Fina miljöbeskrivningar och boken får mina varmaste rekommendationer. Väntar med spänning på nästa bok i Amanda Dupont-serien.

Tack @susannekleman för rafflande läsning och @hoiforlag för recensionsexemplar.