Publicerad på

Recension Caroline Säfstrand

Bokens titel: Låt mig berätta allt

Författare: Caroline Säfstrand.

Bokförlaget Forum

Utgivningsår 2023

På den idylliska ön Ven som ligger mellan Sverige och Danmark får vi möta huvudkaraktärerna Ulrika och Bea och följa deras relation. Ulrica söker svar på familjens mörka hemlighet och Bea försöker hitta meningen med livet efter att hennes man har lämnat henne. Kvinnorna hittar varandra och deras relation djupnar. Ulrika söker efter en plats där malvorna blommar och Bea hittar sitt livsvägstal. Båda finner nya vägar i livet. Vi får även möta andra människor som kommer att betyda mycket för kvinnorna.

Alla bär på tretton hemligheter varav fem är så hemliga att vi aldrig berätta dem för någon. Huvudbudskapet i Caroline Säfstrands roman och som boken bygger på.

Låt mig berätta allt är första delen av en ny serie om Hemligheternas ö.

Som vanligt lämnar Caroline Säfstrand inte mig oberörd. Saknaden är stor när boken är slut. Men så är det varje gång jag läser hennes böcker. Den här gången har jag väntat några veckor för att recensera för att se vad som fortfarande känns viktigt. Två guldkorn bär jag med mig. Det ena är den vackra malvan och det andra är livsvägstalet.

Caroline har en enastående förmåga att få läsaren att leva sig in i berättelsen. Jag räknade ut mitt eget livsvägstal och letade malvor här på min egen ö. Genomslagskraften och budskapet i boken är enorm.

Relationer kan vara svåra men nödvändiga i livet. Ingen är en ensam ö. Varje människa bär på hemligheter. Det är hälsningar till oss som läser.

Jag ger boken 5 stjärnor av 5, och rekommenderar den varmt.