Publicerad på

Recension Camilla Dahlson

Titel: Söta små ting

Författare :Camilla Dahlson

Förlag: Lind&Co, utgiven 2022

Emma och Kerstin är kollegor på ett företag. Emma jobbar över och har mycket att göra. En dag säckar hon ihop när hon ska posta brev efter jobbet. Utarbetad!

Hon blir sjukskriven och får låna Kerstins sommarstuga i Kristianopel, vid östra Blekinges kust. Hon vilar upp sig och blir långsamt bättre.

Hon träffar Jonas som bor i byn och är konstnär. Emma öppnar i smyg en liten affär i huset, närmare bestämt i vardagsrummet. Hon säljer muggar, doftljus och andra små ting. Jonas och hon träffas alltmer och relationen djupnar. En dag kommer Kerstin tillbaka och överraskar Emma.

En mysig berättelse i Sommen-serien med fina miljöbeskrivningar. Livet tar en vändning för Emma helt plötsligt och allt förändras. På gott och ont får hon ett bättre liv men får omvärdera mycket. Hennes bakgrund har varit mörk och dyster med det ljusnar betydligt tillsammans vänner och nya äventyr. Mycket kan förändras på grund av en utmattning.

Människor möts med olika erfarenheter i livet. De möts av en händelse i livet och kan fullständigt förändra livssituationen.  Det är aldrig för sent att börja om.

En bok med lokal anknytning ger inkänning under tiden jag läser. Kyrkan, hamnen, muren vid havet och husen runtomkring syns framför mig. Det ger i sin tur reflektioner när man återvänder till platsen. Ett resmål under semestern för alla som läser eller lyssnar på boken.

Boken har gett mig många avkopplande och trevliga stunder och den har varit svår att lägga ifrån sig.

Jag ger den mina varma rekommendationer.