Publicerad på

Recension Erica Eklund

Titel: Våga skriva

Författare: Erica Eklund

Förlag: OwnYourBook 2023

Kom över dina hinder, slå hål på osanningar och nå dina mål – Våga skriva.

Boken handlar om skrivande men är ingen vanlig skrivhandbok. Den är så mycket mer!  Det är en bok som hjälper dig att nå dina mål. Det finns inga genvägar, det är bara att skriva, skriva och skriva. Frågor och bra övningar finns det.

Du blir vägledd genom skrivprocessen och boken är en hjälp under tiden manuset växer fram. Författaren har många års erfarenhet som lektör och har läst många manus. Boken utmanar dig att våga skriva.  

  1. Tre saker är viktiga efter att ha läst boken:  Du har identifierat dina hinder, reflekterat över dem och kunnat släppa dem men är medveten om ett det är ett ständigt pågående arbete.
  2. Du har formulerat ditt mål och vet hur du på ett strukturerat sätt ska ta dig dit.
  3. Du har fått verktyg att använda direkt på ditt aktuella manus och du vet hur du ska agera när du kör fast och behöver hjälp.

Omdöme

Två teman i boken är ditt mindset och vilken inställning du har till skrivandet. Vilka bilder snurrar i huvudet när du tänker på en författare? Det andra kapitlet handlar om gemenskap och att du inte behöver sitta ensam på kammaren och skriva. En skrivvän eller grupp är guld värt som kan motivera och stödja. Boken tar upp många frågor som är värda at reflektera över.

Sammanfattningsvis är den här boken ett bra komplement till svenska skrivregler. Fem guldstjärnor för QR-koden som finns i boken och som tar mig med till ett smörgåsbord av verktyg för att våga skriva.

Jag rekommenderar boken allra varmast och vill citera PD James. Don´t just plan to write – write. It is only by writing not dreaming about it, that we develop our own style.

Tack Erica!