Publicerad på

Recension Kenneth Wadström

#bokrecension

En gosse gick på vägen

Författare Kenneth Wadström

Lava 2024

Presentation av bokens handling

Huvudpersonen är författaren själv som beskriver sitt liv och de livshändelser som han minns. Han har inga anteckningar eller dagböcker att gå efter men boken är nästa en avhandling av Kenneth Wadström. En välskriven och omfattande berättelse. Trevligt med privata foton av familjer. Efterordet är referenser till olika delar i boken.

Gossen fick många fosterhem innan han kom till sin biologiska mamma vid sex års ålder. Slutdestination Gustavsberg!

Genom åren liftade han tillsammans med vännen Krillan genom Europa

”På Stockholms centralstation står en mor och vinkar farväl till sin pojke. Sonen har just överlämnats till en tant som med ett stort och varmt leende ser mot pojken, när han vänder sig om och vinkar tillbaka.”

…..

Ett slut (Scen3)

”Väl hemma i Gustavsberg möttes de två liftarna av varsina tunga besked. Krillans mor, som redan tog medicin mot svaga nerver, hade mottagit ett vykort från sonen där det som slutkläm stod: -Nu har jag fått lift till Prag, tjohoo!”

Omdöme

Boken är välskriven och är en lång berättelse som är ämnat till författarens barn. Den kan kortas ner något för att inte minska i läshastighet.  Det är god läsning för de som älskar att läsa självbiografier.